Sukulent Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?
Sukulent çiçeği, etli çiçek olarak da bilinen ve bakım istemeyen çiçekler grubu olarak bilinen bir çiçek türüdür. Sukulentler, kurak iklimlerde yetişmeye en elverişli bitkilerdir. Çünkü hem yapraklarında hem köklerinde hem de gövdelerinde su depolama özellikleri vardır. Kolay bir şekilde bakılmalarından dolayı, evlerin bir köşesinde durarak bakımları da yapılmış olacaktır.
Sukulent Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
Sukulent çiçeğinin bakımı, neredeyse tüm çiçek türleri arasında en az bakım isteyen çiçek türü olmalarından dolayı çok basittir. Dikkat edilmesi gereken tek nokta sukulentlerin fazla sulanmamalarıdır. Yaz aylarında 10- 15 gün ara ile sulanmaları gereken sukulentlerin kışın ayda bir kez sulanmaları gerekir. Soğuk karşısında çok dayanıklı olmamalarından dolayı sıcak olan bir noktada tutulmaları da bakımları için yeterlidir. Topraklarının değişimi kısa vadelerde gerekli değildir ve kondukları yeri beğenmeme gibi durumları söz konusu değildir.
Sukulent Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Sukulent, yüzlerce türü olan bir çiçektir. Ancak bu yüzlerce tür içinde bazılarına özel bir ilgi vardır. İlginin fazla olduğu Sukulent çiçeğinin çeşitleri şöyle sıralanabilir:
- Sedum Little Gem Sukulent: Etli yaprakları yeşil ve kızıl tonlarında olan sukulentlerdir.
- Crassula Springtime Sukulent: Özel üretilmiş bir sukulent türüdür.
- Crassula Hibrit Sukulent: en hızlı büyüyen sukulent türüdür ve soğuğa karşı dayanıklı değildir.
- Sedum Burrito Pembe Çiçekli Sukulent: Hızlıca yayılan ve sık çiçek açan bir türdür.
- Sedeveria Letizia Kırmızı Sukulent: Kırmızı ve yeşil tonlarındaki yaprakları sayesinde oldukça beğenilen bir sukulent türüdür.
- Crassula Perforata Sukulent: Yapraklarının geometrik şekillere benzemeziyle dikkat çeker.
Sukulent Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?
Sukulent çiçeğinin özellikleri şöyle sıralanabilir:
- Bazı türleri güzel ve sık çiçek açar ancak bazı türlerinin çiçekleri yoktur.
- Kuraklığa ve sıcağa oldukça dayanıklıdır. Fakat soğuk için aynı durum geçerli değildir. Soğuk karşısında oldukça kırılgan olabilirler.
- Köklerinden yapraklarına kadar çokça su tutabilirler.
Sukulent Çiçeği Nerede Yetişir?
Sukulent çiçeğinin yetiştiği yer, fazla soğuk olmayan her yerdir. Sukulentler saksı çiçeği olarak bilinirler. Bir saksıya konmalarından sonra evin fazla soğuk olmayan noktalarında bırakılabilirler. Coğrafi olarak, 10 derece altında olmayan her yerde kolaylıkla barınabilme özellikleri vardır.
Ayrıca Bakınız: Pilea Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?