Safran Bitkisi

Safran Bitkisi Yetiştirme

Safran bitkisi yetiştirme nasıl olur, hangi adımlar ile yapılır, evde yetiştirilir mi gibi birçok soru merak edilen detaylar arasında yer almaktadır. Topraksız safran yetiştiriciliği yapmak için ilk olarak safran soğanları fileli yapıda olan saksıların iç kısımlarına bitki besin eriği olarak üretilmesi sağlanır. Safran soğanlarının kök kısımları ise bir yandan da fıs fıs olan yöntem ile gelişimleri sağlanır

Ardından da güneş görmekte olan bir ortam içerisinde gerekli olan sıcaklık adımları yerine getirilirse sağlıklı olan yetiştirme adımları çok rahat bir şekilde sağlanır.

Safran Çiçeği Üretimi

Safran çiçeği üretimi genel olarak birçok insan aracılığı ile bir hayli merak edilmektedir. Topraksız olarak da safran yetiştiriciliği için safran soğanları yapısı, fileli biçimde olan saksıların iç kısımlarına yerleşimi gerekli olur. Bitki besin eriği yapısının ardından yetiştirilen safran çiçeği, köklere fısfıslama yöntemi uygulanarak yetişmesi gerekir. Güneşli olarak yer alan ortamlarda yetişmeyi seven bu bitki, birçok insanın büyük oranda ilgisini çekmesi ile öne çıkar.

Safran Bitkisi
Safran Bitkisi

Herkesin dikkatini çeken şahane çiçeğin tohumları kısır olmasından ötürü, toprak altında yer alan soğanlarca üretimleri meydana gelir. Safran çiçeklerinin soğanları 4 cm kadar büyüklüğe ulaşıyor olduğu bilinir. Safran bitkisinin veriminin fazla olabilmesini sağlamak için de safran soğanlarının büyüklüğünün ortalama olarak 20 milimetre çapına kadar erişim olması gerekir. Safran soğanının büyümesini sağlamak için çapı büyümeye başladıkça, safran veriminin de buna oranla eş değer olarak büyüme göstereceği bilinir.

Evde Safran Çiçeği Yetiştirme

Evde safran çiçeği yetiştirme hem çok kolay hem de zahmetsiz oluşu ile dikkat çekmektedir. Humuslu toprak için geçerli bir yapısı olurken geniş bir saksı aramanız gereken malzemeler arasında olması bilinir. Saksı içi eğer olması gerekenden küçük olunca, safran çiçeğinin büyümesi olanaksız bir hale gelir. Geniş boyutlarda olan saksının yarısına kadar toprak doldurmanız gerektiğini bilmek gerekir. Safran soğanlarını yetişimlerini sağlamak için saksıya ekin ve su vermeye başlamak gerekir.

Sulama miktarını ayarlamayı tam olarak sağlamak için, parmağınız ile toprağı kontrol etmek gerekir. Akdeniz iklimine tüm iklim şartlarına oranla daha uygun biçimde bitkinizin bakımlarını gerçekleştirmek gerekir. Ardından da saksının aşırı soğuk ortamlardan korunmasına özen göstermek öncelikli olmalıdır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.