Mercan Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir

Mercan Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Mercan çiçeği, diğer ismi ile ada mercanı, kırmızı renkli ve Russelia equisetiformis familyasına ait olan bir tür bitkidir. Saksı dışında toprakta da kolaylıkla yetişebilen ve büyüyebilen bir çiçektir. Çok uzun süre dayandığı bilinen ve çalı gibi görünen bitkiler arasındadır.

Mercan Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Mercan çiçeğinin bakımı, diğer çiçeklere kıyasla biraz farklıdır çünkü mercan çiçeği, çok suyu seven bir çiçek türü değildir. Bunun için mercan çiçeğinin bakımı için dikkat edilmesi gereken adımlar şunlardır:

  • Mercan çiçeği sulanmadan önce mutlaka toprağının kuruyup kurumadığı kontrol edilmelidir. Eğer toprak kurumadıysa, fazla sulanmaması önerilir çünkü çiçek çürüyebilir.
  • Çiçeğin toprağa dikilmesinden sonra, gübreleme sürecine dikkat edilmesi gereklidir. Mercan çiçeği, sadece ilkbahar aylarında gübre verilmesi gereken bir çiçektir. Bu mevsimler dışında kendisine gübre verilmesi yaprak dökmesine neden olabilir.

Mercan Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Mercan Çiçeği Çeşitleri Nelerdir

Mercan çiçeği, türünün tek örneği olan bir yapıdadır. Bundan dolayı Mercan çiçeğinin çeşitleri yoktur diyebiliriz. Asıl rengi kırmızı olan mercan çiçeği, bazen pembe ve sarı renkte de görülebilir. Ancak farklı renklerde çiçek açması, bitkilerin de birbirinden farklı olduğu anlamına gelmez.

Mercan Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

Mercan çiçeğinin özellikleri, şöyle sıralanabilir:

  • Mercan ismi, kırmızı rengi sebebi ile verilmiştir.
  • Yeşil yaprakları vardır ve şekli çalıya benzer.
  • Çiçeklerinin açmış şekli şamdanı andırır.
  • Geçici olma özelliği yoktur. Bunun için mercan çiçeği için gerekli olan iklim özellikleri oluşturulduğu her zaman mercan çiçeğinin açtığı görülebilir.

Mercan Çiçeği Nerede Yetişir?

Mercan çiçeğinin anavatanı, Meksika’dır. Sıcak iklim bitkisi olarak bilinen mercan çiçeği, Meksika’nın sıcak ve kurak ikliminde yetişmesinden dolayı suya her zaman ihtiyaç duymaz. Mercan çiçeğinin yetiştiği yer dendiği zamansa akla doğrudan sıcak yerler gelir. Sürekli yağmur alan ve nemli olduğu bilinen yerlerde mercan çiçeğinin kökleri kalır ancak adını aldığı kırmızı çiçekler açmayacaktır. Bunun için mutlaka sürekli güneş alan ve oksijeninin çok olduğu yerlerde mercan çiçeğinin dikilip bakılması gerekecektir.

Ayrıca Bakınız: Marginata Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.