Bambu Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Bambu Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Bambu çiçeği günümüzde yaşam alanlarında en iyi dekoratif canlı bitkiler arasında ilk sırada yerini alıyor. Zarif görünümü, rengi ve dokusuyla görenleri ferahlatan bir yapıya sahiptir. Orta Afrika bitkisi olarak da bilinen bambunun çoğu türü topraksız olarak sadece suda da yetişebilir. Bakımının da kolay oluşu yaygın kullanım alanı elde etmesini sağlamıştır. Günümüzde en popüler ev bitkileri arasında yer alan bambu çiçeği, şans bambusu olarak anılır.  

Bambu Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Diğer süs bitkilerinin aksine suda yetişebilmesi bambu çiçeğinin bakımını da kolaylaştırmıştır. Bambu çiçeğinin bakımı için uygun bir saksıda 3 – 5 cm kadar su eklenmesi yeterlidir. Sapları kökleninceye kadar ve kabındaki su eksildikçe su ekleyerek kolayca bakımını gerçekleştirebilirsiniz. Dibini farklı dekoratif ürünlerle renklendirebileceğiniz uzun ince vazolar tercih edilebilir.

Bambu Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Bambu Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Bambu bitkisi sahip olduğu özellikleri ile dikkat çekicidir. Yaygın olarak evlerde ve ofislerde tercih edilen bambu çiçeği çeşitleri şans bambusu olarak anılmaktadır. Suda yetişebildiği gibi toprakta yetişen çeşitleri de bulunmaktadır. Popüler ev bitkisi olarak kıvrımlı ince uzun yapısı dikkat çekicidir.

Bambu Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

Bilimsel adı Dracaena Sanderiana olan bambu çiçeği, diğer pek çok süs bitkisinden temel özellikleri ile ayrılmaktadır. Sahip olduğu bu özellikleri zarif görünüme sahip olmasıyla da yaygın olarak tercih edilmesini sağlamıştır. Bambu çiçeğinin özellikleri arasında kısaca şunlar yer alır:

  • 1 metreye kadar boyları uzayabilir,
  • 20 cm’ye kadar boya erişebilir,
  • Suda veya topraklı bir saksıda bakılabilir,
  • Yeşil renkli yaprakları ile dekoratiftir.

Bambu Çiçeği Nerede Yetişir? 

Şans bambusu çoğunlukla ılık bir ortama ihtiyaç duyar. Oda sıcaklığı bu bitki için ideal olacaktır. Temiz ve ılık su tercih edilmesi de büyümesine olumlu etki eder. Topraksız olarak vazo içine sadece çakıl taşları ile sabitlenebilir. Vazoya içme suyu eklenerek yetiştirilebilir. Bambu çiçeğinin yetiştiği yer günümüzde evlere kadar gelse de şans bambusu Orta Afrika’ya özgü bir bitkidir. Kapalı alanda dağınık ışık ya da yarı gölge bir yerde rahatlıkla yetiştirilebilir.

Ayrıca Bakınız: Antoryum Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.