Atlas Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?
Atlas çiçeği, kaktüs familyasına bağlı bir çiçektir. atlas kaktüsü veya orkide kaktüsü isimleriyle de bilinir. Atlas çiçeğinin asıl yaşam alanı ağaçlardır. Yani, ağaçlara dolanarak yaşamını sürdüren bir tür olarak alınıp daha sonradan saksılarda yetiştirilmeye başlanmıştır.
Atlas Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
Atlas çiçeğinin bakımı için şu noktalara dikkat edilmesi gereklidir:
- Atlas çiçeğinin sulaması, hem yaz hem de kış aylarında toprağının kurumasından sonra yapılmalıdır. Atlas çiçeği türü suyu seven bir çiçek cinsi değildir. Kaktüs familyasından gelmesinde dolayı fazla sulanması hem çiçeğin çürümesine hem de çiçek açmamasına neden olacaktır.
- Güneş alması sadece kış aylarında uygundur. Yaz aylarında mutlaka gölgelikte bakılması gereklidir.
- Çok küçük saksıların içinde kullanımı tercih edilmediği sürece fazla büyük saksılarda bakımına gerek yoktur.
- Atlas çiçeği toprağının mutlaka havadar ve ağır olması gereklidir. Toprağının hava alması önemlidir.
Atlas Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Atlas çiçeği, kaktüs familyasına ait bir türdür ancak atlas çiçeğinin herhangi bir çeşidi yoktur. Bunun için Atlas çiçeğinin çeşitleri olmadığı söylenebilir. Atlas çiçeği, tek tip olan bir kaktüs türüdür. Bazı hibrit türleri vardır ancak onlar da kendi türünün çeşitleri içine dahil değildir.
Atlas Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?
Atlas çiçeğinin özellikleri, şunlardır:
- Yaprakları yoktur.
- Metrelerce uzayabilirler. Tropikal iklim çiçeklerinden olmalarından dolayı atlas çiçekleri çok uzun boylu olabilirler.
- Her yerde aynı şekilde gelişmezler. Yani, büyümeleri ve gelişmeleri için mutlaka gerekli olan koşulların sağlanması gereklidir. Sadece sulama ile büyümeleri gerektiği kadar büyümeyeceklerdir.
- -6 derece sıcaklığa kadar dayanabilirler. Ancak yine de kış aylarında fazla soğukta kalmamaları gereklidir. Yaz aylarında ise mutlaka kuytu ve gölge bir yerde bakılmalılardır.
- Açtıkları çiçekler genellikle kırmızı ve beyaz renklerdedir.
Atlas Çiçeği Nerede Yetişir?
Atlas çiçeğinin yetiştiği yer, asıl olarak tropikal ormanlardır. Sık ormanlarda, ağaçlara kendilerini sararak yetişebilen bir çiçektir. Ancak ağaca ihtiyaç duymadan evde saksıların içinde de kolaylıkla yetişebilir. Yalnızca mevsimlere göre içinde bulundukları hava koşullarına dikkat edilmesi önemlidir.
Ayrıca Bakınız: Aşk Merdiveni Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?